BİLGİ |
|
PÇ 1 |
Aşçılık mesleği ile ilgili kuramlar, olgular, kavramlar ve ilkeler hakkında temel düzeyde bilgi sahibi olur |
|
PÇ 2 |
Aşçılık ile ilgili işlerin gerçekleştirilmesi sürecinde insan sağlığını, sosyal ve doğal çevreyi dikkate alır. |
|
PÇ 3 |
Aşçılık mesleğindeki yasal düzenlemeler, mesleki standartlar ve uygulamalar hakkında bilgi sahibi olur. |
|
BECERİ |
|
|
PÇ 4 |
Aşçılık alanındaki gelişmeleri ve uygulamaları yakından takip eder, bunları uygulama sürecine ve mesleğine entegre eder |
|
PÇ 5 |
Kişisel bakıma, hijyene, giyime ve görünüme mesleğinin gerektirdiği şekilde özen gösterir. |
|
PÇ 6 |
Alanının gerektirdiği temel düzeyde bilgisayar yazılım ve donanımlarını kullanabilme becerisi kazanmak. |
|
PÇ 7 |
Alanı ile ilgili uygulamalarda öngörülmeyen durumlarla karşılaştığında çözüm üretebilmek, takımlarda sorumluluk alabilmek veya bireysel çalışma yapabilme becerisini kazanmak |
|
PÇ 8 |
Mutfak planlaması, menü planlaması, pişirme yöntemleri, sunum ve servis çeşitleri, beslenme ilkeleri, gıda teknolojileri, gıdaların üretimi, yiyeceklerin servisi, malzeme tedarik ve stok uygulamaları gibi çeşitli konuları açıklar |
|
PÇ 9 |
Türk ve dünya mutfaklarının kültürel yapısı, tarihi, pişirme ve kesim tekniklerini dikkate alarak buna uygun yemekler hazırlar |
|
YETKİNLİK |
|
|
PÇ 10 |
Bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini yazılı ve sözlü iletişim yolu ile etkin biçimde sunabilir, anlaşılır biçimde ifade eder. |
|
PÇ 11 |
Ekip üyesi olarak iş birliği içinde çalışır ve sorumluluk alır. |
|
PÇ 12 |
Aşçılık ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinliklerini yaşam boyu öğrenme bilinciyle sürekli olarak günceller ve geliştirir. |
|
PÇ 13 |
Mesleki ve etik değerleri gözeterek çözüm önerileri geliştirir. |
|
PÇ 14 |
Bir yabancı dil kullanarak alanındaki gelişmeleri izler ve meslektaşlarıyla etkili bir şekilde iletişim kurar. |