Program Çıktıları

Program Çıktıları

Küçült Yazı Tipi Büyüt

BİLGİ

PÇ 1

Aşçılık mesleği ile ilgili kuramlar, olgular, kavramlar ve ilkeler hakkında temel düzeyde bilgi sahibi olur

PÇ 2

Aşçılık ile ilgili işlerin gerçekleştirilmesi sürecinde insan sağlığını, sosyal ve doğal çevreyi dikkate alır.

PÇ 3

Aşçılık mesleğindeki yasal düzenlemeler, mesleki standartlar ve uygulamalar hakkında bilgi sahibi olur.

BECERİ

PÇ 4

Aşçılık alanındaki gelişmeleri ve uygulamaları yakından takip eder, bunları uygulama sürecine ve mesleğine entegre eder

PÇ 5

Kişisel bakıma, hijyene, giyime ve görünüme mesleğinin gerektirdiği şekilde özen gösterir.

PÇ 6

Alanının gerektirdiği temel düzeyde bilgisayar yazılım ve donanımlarını kullanabilme becerisi kazanmak.

PÇ 7

Alanı ile ilgili uygulamalarda öngörülmeyen durumlarla karşılaştığında çözüm üretebilmek, takımlarda sorumluluk alabilmek veya bireysel çalışma yapabilme becerisini kazanmak

PÇ 8

Mutfak planlaması, menü planlaması, pişirme yöntemleri, sunum ve servis çeşitleri, beslenme ilkeleri, gıda teknolojileri, gıdaların üretimi, yiyeceklerin servisi, malzeme tedarik ve stok uygulamaları gibi çeşitli konuları açıklar

PÇ 9

Türk ve dünya mutfaklarının kültürel yapısı, tarihi, pişirme ve kesim tekniklerini dikkate alarak buna uygun yemekler hazırlar

YETKİNLİK

PÇ 10

Bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini yazılı ve sözlü iletişim yolu ile etkin biçimde sunabilir, anlaşılır biçimde ifade eder.

PÇ 11

Ekip üyesi olarak iş birliği içinde çalışır ve sorumluluk alır.

PÇ 12

Aşçılık ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinliklerini yaşam boyu öğrenme bilinciyle sürekli olarak günceller ve geliştirir.

PÇ 13

Mesleki ve etik değerleri gözeterek çözüm önerileri geliştirir.

PÇ 14

Bir yabancı dil kullanarak alanındaki gelişmeleri izler ve meslektaşlarıyla etkili bir şekilde iletişim kurar.