Türk Mutfağı Haftası'nda “Türk Mutfağı İçerisinde Zonguldak Mutfak Kültürü” Etkinliği Gerçekleştirildi

Türk Mutfağı Haftası'nda “Türk Mutfağı İçerisinde Zonguldak Mutfak Kültürü” Etkinliği Gerçekleştirildi

Küçült Yazı Tipi Büyüt

Zonguldak Öğretmen Akademileri kapsamında Türk Mutfağı Haftası’nda düzenlenen “Şehir ve Yemek Kültürü" programında “Türk Mutfağı İçerisinde Zonguldak Mutfak Kültürü” başlıklı etkinlik gerçekleştirildi.

Zonguldak Öğretmen Akademileri kapsamında Türk Mutfağı Haftası’nda düzenlenen “Şehir ve Yemek Kültürü" programında “Türk Mutfağı İçerisinde Zonguldak Mutfak Kültürü” başlıklı etkinlik gerçekleştirildi. 24.05.2025 tarihinde Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen etkinlikte Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık programı öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi İhsan Kazkondu, Öğr. Gör. Erol Kesgin ve Öğr. Gör. Mustafa Gökyar tarafından Zonguldak şehrinde görev yapan öğretmenlere Zonguldak mutfak kültürünün tarihi ve özellikleri, yöresel yemeklerin hazırlanışı ve yöreye özgü tatlar üzerine detaylı sözlü sunum gerçekleştirildikten sonra öğretim elemanları ve öğrenciler tarafından hazırlanan Zonguldak yöresine ait Malay, Zılbıt Kavurması, Otlu Börek, Tavuk Üstü Börek, Kabaklı Börek, Keşli Cevizli Erişte, Lokum, Beyaz Baklava, Beyaz Helva, Kiren Dolgulu Çikolata, Kiren Dondurması ve Kiren Ekşisi tadımı gerçekleştirildi.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Osman Bozkan, şehrin kültürel zenginliğine dair değerli bilgiler vererek Zonguldak lezzetlerini öğretmenlerle buluşturan akademisyenlere ve öğrencilere teşekkürlerini ileterek teşekkür belgesi takdim etti. Bu etkinliğin, Zonguldak mutfak kültürünün tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması adına önemli bir adım olduğu vurgulandı.

 



Yayınlanma Tarihi : 03.06.2025