Ekol Food ile Çok Kültürlü Gastronomik Uygulamalar: Dünya Mutfakları Final Dersiyle Lezzetler Yarıştı

Ekol Food ile Çok Kültürlü Gastronomik Uygulamalar: Dünya Mutfakları Final Dersiyle Lezzetler Yarıştı

Küçült Yazı Tipi Büyüt
BEUN Devrek MYO Aşçılık Uygulama Mutfağı’nda "Ekol Food ile Çok Kültürlü Gastronomik Uygulamalar: Dünya Mutfakları Final Dersi" başlıklı workshop gerçekleştirildi.

Devrek MYO ve Ekol Food iş birliğinde düzenlenen etkinliğe, Ekol Food firmasından Danışman Şef Enes İşcan konuk olarak katıldı. Dünya Mutfakları dersi kapsamında Aşçılık Programı öğrencileri, ithal ürünleri kullanarak beş farklı ülkenin gastronomik kültürüne özgü tarifleri, reçetelerine uygun şekilde hazırladı ve özgün sunumlarla tabaklarına yansıtma fırsatı buldu.

Etkinlik boyunca hem teknik bilgiler hem de sunum becerileri geliştirilirken kültürel çeşitliliğin gastronomiye olan etkisi de uygulamalı olarak keşfedildi. Bu tür uygulamalı eğitimlerin, genç şef adaylarının Dünya mutfaklarına yönelik ilgisini artırdığı; sektörel iş birliklerin ise öğrencilerin mesleki gelişimlerine önemli katkılar sunduğu bir kez daha vurgulandı.

Etkinliğin sonunda katkılarından dolayı Şef Enes İşcan’a Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İhsan KAZKONDU tarafından Devrek Bastonu ve teşekkür belgesi takdim edildi.


Yayınlanma Tarihi : 14.05.2025