DEVREK MYO AŞÇILIK PROGRAMI ÖĞRENCİLERİNDEN MADALYA YAĞMURU
Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık programı öğrencileri, 15. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali`nde yerli ve yabancı çok sayıda aşçının katılımıyla yapılan gastronomi yarışmasında 1 kupa, 5 gümüş ve 9 bronz madalya alarak yarışmaya damgasını vurdu. 1-5 Şubat 2017 tarihlerinde TÜYAP Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 15. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali`ne her yıl olduğu gibi bu yıl da yerli ve yabancı çok sayıda profesyonel aşçı ve aşçılık okullarının öğrencileri katıldı. 28 farklı ülkeden 300 yabancı şefin yanı sıra ülkemizden de 2 bin 500’ün üzerinde aşçının yarıştığı yarışmada lezzet, görsellik ve sunum dallarında Türk Mutfağı ön plana çıktı. Kupa, gümüş ve bronz madalya kazanan öğrencilerimiz şu şekildedir:
Nevzat SARAÇ adlı öğrencimiz, Yılın Altın Genç Şefi kategorisinde 1 gümüş madalya ile genel klasmanda 3.lük kupası, Sevgi ARMUT adlı öğrencimiz Üniversite Düzeyi Okullar için Öğrenci Aşçı- Makarna ve Balık kategorilerinde 2 gümüş madalya, Resulcan ALTAY ve Musa ÖZER adlı öğrencilerimiz Üniversite Düzeyi Okullar için Pide kategorisinde 1`er gümüş olmak üzere 2 gümüş madalya, Eray ALTNOK, Utkucan ÜNER ve Muhammet Genç adlı öğrencilerimiz Üniversite Düzeyi Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışmasında 3 bronz madalya, Deniz Burak GÖKDEMİR, Berke KOCAMAN ve Hakan Furkan YILDIRIM adlı öğrencilerimiz Gençler Pratik Ekip yarışmasında 3 bronz madalya, Emir ERDEM, Evren EMİL, Gökhan SARIBAŞ ve Yusuf GÖZEL adlı öğrencilerimiz Yılın En İyi Üniversitesi Ekip Yarışmasında 3 bronz madalya alarak toplamda 1 kupa, 14 madalya ile üniversitemizi, Zonguldak’ımızı ve ilçemizi en iyi şekilde temsil etmişlerdir.
Yarışmada göstermiş oldukları üstün performans ve başarılarından dolayı öğrencilerimizi tebrik eder, vermiş olduğu destekten dolayı Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr. Mahmut ÖZER`e teşekkür ederiz.