Devrek Kampüsünde Yemin ve Kep Atma Töreni Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Devrek Kampüsünde bulunan Devrek Meslek Yüksekokulu, Devrek Adalet Meslek Yüksekokulu ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda 2020-2021 eğitim-öğretim döneminde mezun olmaya hak kazanan öğrencilerimiz için Kovid-19 tedbirleri kapsamında yemin ve kep atma töreni gerçekleştirildi.

24 Ağustos Salı günü Devrek kampüsümüzde gerçekleştirilen yemin ve kep atma törenine, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, Prof. Dr. Veysel Haktan Özaçmak, Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Özcan Sezer, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ferdi Kesikoğlu, Devrek Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Öğr. Gör. İbrahim Kadem, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Devrek TSO Başkanı Haldun Hacıkulaoğlu, Devrek kampüsümüzde görev yapan akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Diplomalarını alacak öğrencilerin kortej yürüyüşü ile yerlerine geçmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla tören başladı. Törende Devrek Meslek Yüksekokulundan birincilikle mezun olan Aşçılık Bölümü öğrencisi Selma Karakurt mezun öğrenciler adına konuştu. Devamında Devrek Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Özcan Sezer açılış konuşmalarını yaparak öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik etti.

Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını ve ülkemizde meydana gelen doğal afetlere vurgu yaparak sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı, hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Rektörümüz, “Meslek yüksekokulu öğrencilerimizin eğitim dönemleri pandemi sürecine denk geldiği için çevrim içi eğitim aldılar. Pandemi sebebiyle bir arada bulunamadık. Hepimiz için farkli deneyimlerin olduğu bir dönem oldu. Egitim faaliyetlerimiz dışında, bu süreçte kampüslerimizi gerek derslikler, gerek sosyal faaliyet alanları gerekse cami yapımı ile genişletmeye devam ettik. Pandeminin hayatımızdan çıkması için aşılarımızı bir an önce yaptıralım ve yüz yüze eğitime geçelim. Mezunlarımıza başta sağlıklı, başarılı ve aydınlık bir gelecek diler, hepinizi tebrik ederim” dedi.

Mezun olan öğrencilere diplomaları verildikten sonra, öğrencilerimiz Doç. Dr. Atakan Toprak eşliğinde yemin ettiler ve kep attılar. Mezuniyet töreni, mezun öğrencilerimizin aileleriyle ve öğretim elemanlarıyla hatıra fotoğrafı çektirmeleri ile son buldu.