Aşçılık Programı Öğrencileri Sinop Lezzetleri Sempozyumundan Birincilikle Döndü.

Aşçılık Programı Öğrencileri Sinop Lezzetleri Sempozyumundan Birincilikle Döndü.

Küçült Yazı Tipi Büyüt

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ HER ALANDA OLDUĞU GİBİ GASTRONOMİ VE AŞÇILIK ALANINDA DA FARKINI ORTAYA KOYUYOR.

13-16 Ekim tarihleri arasında Sinop’ta düzenlenen Sinop Lezzetleri Sempozyumu’nda Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık programı öğrencileri hem tanıtım standı açarak üniversitemizin etkinlikte tanıtımını gerçekleştirmişler, hem de öğrenciler arası yemek yarışmasına katılarak başarıları ile gurur kaynağı olmuşlardır. Öğrencilerimiz tanıtım standında farklı üniversitelerden gelen katılımcı ve şeflere ilimizin coğrafi işaretli gastronomik ürünleri olan Devrek Cevizli Kömeç ve Beyaz Baklava tadımı yaptırarak özellikle şeflerin ilgisini çekmişlerdir.

Öğrencilerimiz her alanda olduğu gibi gastronomi ve aşçılık alanında da başarılarıyla üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmişlerdir. Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen 3 kategorideki yemek yarışmasından 2 kategoriye katılan öğrencilerimizden Berfun ÇAĞLAR hazırladığı tabak ile üniversitelerarası kategoride, Fatma Zehra Aydın da yaratıcı yöresel yemek kategorisinde katılımcı tüm üniversiteler arasından birinci seçilerek hem ilimiz hem de üniversitemiz için gurur kaynağı olmuşlardır. Başarılı olan öğrencilerimiz Berfun ÇAĞLAR ve Fatma Zehra AYDIN yarışmadaki birinciliklerini etkinliğe katılımlarını ve unutulmaz bir deneyim yaşamalarını sağlayan rektörümüz Sayın Prof. Dr. İsmail Hakkı ÖZÖLÇER’e hediye ederek teşekkür ettiklerini ifade etmişlerdir.



Yayınlanma Tarihi : 19.10.2022