Aşçılık Bölümü Öğrencilerimiz “Chefs of the Future” Gastronomi Yarışması`ndan Ödülle Döndü.

Aşçılık Bölümü Öğrencilerimiz “Chefs of the Future” Gastronomi Yarışması`ndan Ödülle Döndü.

Küçült Yazı Tipi Büyüt

       21 – 23 Eylül 2017 tarihleri arasında İstanbul CNR Expo Fuar Alanında gerçekleştirilen “Chefs of the Future” Gastronomi Yarışması`nda Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencilerinden Evren EMİL, Gökhan SARIBAŞ, Samet KARA, Betül BÜLBÜL ve Esra UZUN`dan oluşan ekibimiz üniversiteler arasında 3.`lük kazandı. Konsepti Türkiye coğrafyası üzerinde bulunan ürünleri ve özellikle baharatları kullanmak olan, başlangıç, ana yemek ve tatlı tabaklarından her bir course için 7’şer adet hazırlanan, toplam 5 saat süren yarışmada öğrencilerimiz Batı Karadeniz yöresine ait siyez bulguru, karalahana, keş, Alparslan kestanesi, kiren, gibi ürünlerle oluşturdukları menü ile yarışmaya katılım sağladılar.

        Başlangıç yemeği olarak Siyez Bulgurlu Karalahana Sarması (Manda Sütü Köpürtmesi İle)  & Malay (Tereyağında Kavrulmuş Keş v Fındık Eşliğinde); ana yemek olarak Kestane Püresi Eşliğinde Ördek Confit (Kızılcık Sos ve Fırınlanmış Baby Patates İle); tatlı olarak Anasonlu Hüppülü (Höbbeli) Tatlısı (Kızılcık Ekşisi İle) menüleri ile hem Zonguldak ve çevresinde yetiştirilen ürünler ile hazırlanan yemeklerin hem de ilimizin tanıtımına katkı sağladılar. Üniversite olarak yarışmada derece yapan öğrencileri tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 



Yayınlanma Tarihi : 26.09.2017