BEUN Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı tarafından öğrencilere uygulamalı eğitim fırsatı sunmak amacıyla "Devrek Beyaz Baklavası" workshopu gerçekleştirildi.
DMYO Uygulama Mutfağı'nda düzenlenen etkinlikte, deneyimli pasta şefleri Selahattin Demircan ve Sedat Kışlalı, Aşçılık Programı öğrencilerine Devrek'in coğrafi işaretli beyaz baklavasının yapım sürecine dair bilgi ve deneyimlerini aktardı. Etkinlikte, baklavanın hamur kıvamı, katlama ve pişirme teknikleri gibi önemli aşamalar uygulamalı olarak ele alındı. Ayrıca kuru pastaların uzun süre tazeliğini koruyabilmesi için dikkat edilmesi gereken teknik detaylar da öğrencilere anlatıldı.
DMYO Uygulama Mutfağı'nda düzenlenen etkinlikte, deneyimli pasta şefleri Selahattin Demircan ve Sedat Kışlalı, Aşçılık Programı öğrencilerine Devrek'in coğrafi işaretli beyaz baklavasının yapım sürecine dair bilgi ve deneyimlerini aktardı. Etkinlikte, baklavanın hamur kıvamı, katlama ve pişirme teknikleri gibi önemli aşamalar uygulamalı olarak ele alındı. Ayrıca kuru pastaların uzun süre tazeliğini koruyabilmesi için dikkat edilmesi gereken teknik detaylar da öğrencilere anlatıldı.
Gerçekleştirilen workshop, geleneksel tatların yaşatılması ve gastronomi eğitiminin zenginleştirilmesi açısından önemli bir deneyim sundu. Etkinlik sonunda, katkılarından dolayı şeflere teşekkür belgeleri takdim edildi.


