42 Öğrencimiz Silahlı Özel Güvenlik Sertifikası Almaya Hak Kazandı

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Özel Güvenlik ve Koruma Programı öğrencilerine yönelik olarak başlatılan “Silah Bilgisi ve Atış Eğitimi” projesine katılan 42 öğrencimizin tamamı başarılı sonuçlar elde etti.

Emniyet Genel Müdürlüğünün 2019 yılında başlatmış olduğu ve üniversitemizde hayata geçen silahlı özel güvenlik sertifikası alımına ilişkin “Silah Bilgisi ve Atış Eğitimi” projesinin ikincisi gerçekleştirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Daire Başkanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında, ZBEÜN Üniversitesi Devrek Meslek Yüksekokulumuz Özel Güvenlik ve Koruma Programında öğrenim gören öğrencilerin silahlı özel güvenlik sertifikası alması için İl Emniyet Müdürlüğünde konusunda uzman Emniyet Personeli tarafından Silah Bilgisi Eğitimi verildi.

Öğrencilerin eğitimi başarıyla tamamlayabilmeleri ve Silahlı Özel Güvenlik Sertifikası almaya hak kazanabilmeleri için 15 metrelik mesafeden 25 atış yapmaları ve en az 15 atışın isabetli olması istendi. Geçen sene pandemi koşullarına rağmen 9 öğrenci ile başlatılan eğitim, yine pandemi koşullarında sürdürüldü. Üniversitemizden bu sene eğitime katılan 42 öğrencimizin tamamı başarılı sonuçlar elde ederek, üniversitemizi bu konuda Türkiye'de sayılı üniversitelerden birisi olarak göstermeyi başardılar. Diğer taraftan bir öğrenci Iğdır'da, bir öğrenci Van'da eğitimi başarıyla tamamladı.