2019-2020 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni ‘Online’ Olarak Yapıldı

Yeni Tip Koronavirüs (Covıd-19) pandemisi sebebiyle uygulanan tedbirler kapsamında online olarak gerçekleştirilen mezuniyet töreninde dereceye giren öğrencilerimizle mutluluklarını paylaştık.

28 Ağustos Cuma günü Sezai Karakoç Kültür Merkezinde gerçekleşen ve YouTube üzerinden canlı yayınlanan törene Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Rektör Yardımcıları, mezun veren Fakülte ve Meslek Yüksekokullarından dekan ve müdürler ile üniversitemizin farklı akademik birimlerinden  dereceye giren öğrenciler ve ailelerinden en fazla iki kişi katıldı. Törende bulunamayan mezun öğrencilerimiz ise törene online olarak bağlandı. Pandemi sebebiyle katılımın sınırlı tutulduğu, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edildiği mezuniyet töreni Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Yeni Tip Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında online düzenlenen mezuniyet töreninde hijyen, maske ve sosyal mesafe öneminin altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı yaptığı konuşmada pandemi sürecinde insanın, sağlığın, zamanın ve mekanın değerinin farkına daha fazla varıldığını belirtti. Rektörümüz mezun öğrencileri için: “Değerli öğrencilerimiz, hepinize çok güzel bir gelecek diliyorum. İnşallah sağlıklı, huzurlu bir hayatınız olur ve işinize, aşınıza, eşinize, gönlünüzden geçenlere bir an önce sahip olursunuz. Hepiniz Allah’a emanet olun” temennilerinde bulundu.

Gerçekleştirilen mezuniyet töreninde Devrek Meslek Yüksekokulu birincisi Aşçılık Programı öğrencimiz İrem Tokur, ikincisi Özel Güvenlik ve Koruma Programı öğrencimiz Yusuf Karakurt ve üçüncüsü Geleneksel El Sanatları Programı öğrencimiz Nurdan Candan’a Devrek Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Yakup Söylemez tarafından diploma ve hediyeleri takdim edildi. Mesafeli hatıra fotoğraflarının çekiminin ardından tören son buldu.

Dereceye giren ve mezun olmaya hak kazanan tüm öğrencilerimizi tekrar tebrik eder, bundan sonraki hayatlarında başarı, sağlık ve mutluluklar dileriz.