Yüksekokulumuz
Hakkımızda

Zonguldak Karaelmas Üniversitesine bağlı Devrek Meslek Yüksekokulumuz, 2547 sayılı Yasanın 2880 sayılı Kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca, 02.11.2001 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu kararıyla kurulmuş olup,  2002-2003 Akademik yılında yılında Muhasebe ile Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programları ile Çaycuma Meslek Yüksekokulu binasında ön lisans düzeyinde akademik eğitime başlamıştır. 2003-2004 Akademik yılında şu an mevcut olan Devrek`teki binasına taşınmış ve halen aynı binada eğitim-öğretim faaliyeti sürdürülmektedir.

Devrek MYO

2010 yılı içerisinde Yüksekokulumuzda; Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü`ne bağlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programı, Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü`ne bağlı Büro Yönetimi ve Sekreterlik programı, Yönetim ve Organizasyon Bölümü`ne bağlı İşletme Yönetimi  ve Yerel Yönetimler programları, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü`ne bağlı Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı, Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü`ne bağlı Kimya Teknolojisi programı olmak üzere toplam 6 program aktif olarak eğitim-öğretime devam etmiştir. 2010 yılı içerisinde bu programlardan Yerel Yönetimler programı hariç diğer tüm programlarda ikinci öğretim faaliyeti verilmiştir. 2010 yılı içerisinde önce Kimya Teknolojisi Programı ve Turizm ve Otel İşletmeciliği Programları ardından Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı ile İşletme Yönetimi II. öğretim programları YÖK tarafından kapatılmış olup gerekli şartlar sağlandığında tekrar öğrenci alınması planlanmaktadır.

2011-2012 Akademik yılında, Yönetim ve Organizasyon Bölümü`ne bağlı Yerel Yönetimler programları ikinci öğretim programı, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü`ne bağlı Aşçılık Programı ile Çevre Koruma Teknolojileri Bölümü`ne bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Programı; 2012-2013 Akademik yılında Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü`ne bağlı Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası programı, 2013-2014 Akademik yılında Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü`ne bağlı Aşçılık ikinci öğretim programı ve Geleneksel El Sanatları Bölümü`ne bağlı El Sanatları programı açılmıştır.

2015-2016 Akademik yılında Bilgisayar Teknolojileri Bölümü`ne bağlı Bilgisayar Programcılığı birinci ve ikinci öğretim programları, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü`ne bağlı Özel Koruma ve Güvenlik birinci ve ikinci öğretim programları, Yabancı Diller ve Kültürler Bölümü`ne bağlı Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik birinci ve ikinci öğretim programları YÖK onayıyla açılmış olup, 2016-2017 Akademik yılında aktif olarak eğitim-öğretime başlayacaktır.

2500 öğrenci kapasitesine sahip okulumuzda 30 ve 60 bilgisayardan oluşan iki Bilgisayar Laboratuvarı, Kimya Laboratuvarı ve Aşçılık Programı Uygulama Mutfağı, Tiyatro Atölyesi, Basketbol, Voleybol ve Tenis Sahaları, Bilardo ve Masa Tenisi Masaları, 300 kişilik Modern Öğrenci ve 50 Kişilik Personel Yemekhanesi ve  Kantin mevcuttur. Kampüs alanı içerisinde 1900 m2 kapalı alana sahip çok amaçlı  Kapalı Spor salonu, ışıklandırmalı futbol halı sahası, 150 kişilik modern bir konferans salonu bulunmaktadır. Toplam kapalı alanımız 11.900 m2 dir.

Video: