Programlar
65 COOKERY PROGRAM
65 Computer Programming
65 Office Management And Executive Assistance
65 Call Center Services
65 Environmental Protection And Control Program
65 Handicrafts Program
65 Internet and Network Technologies
65 Business Management
65 CHEMICAL TECHNOLOGY
65 Securities And Capital Markets
65 Department of Accounting and Taxation
65 Private Protection And Security Program
65 Postal Services
65 Department of Tourism and Hotel Management
65 Department of Applied English and Translation
65 Department of Local Governments
Aşçılık

Bülent Ecevit Üniversitesi Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü 2004-2005 Eğitim Öğretim döneminde Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı ile açılmıştır. 2011-2012 Eğitim öğretim yılında bölüm içinde Aşçılık Programı da açılmış ve bu programda hem gündüz hem ikinci öğretim olarak eğitim verilmeye başlanmıştır.

Her iki programda verilen eğitim, Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksekokulu’nda sürdürülmektedir. Bu programlarda turizm başta olmak üzere ilgili sektörlerde de çalışabilecek kaliteli turizm ara elemanları ve aşçıların yetiştirilmesi hedeflenmiştir.  Bu hedef doğrultusunda eğitim programları sektörün ihtiyaçlarına ve değişen çevre koşullarına uyumlu olarak hazırlanmıştır ve sektörün dinamik yapısı dikkate alınarak zaman zaman güncellemeler yapılmıştır. Aşçılık programı öğrencileri uygulamalı derslerini tam donanımlı Mutfak Atölyesinde alabilmektedir. Eğitim dört yarıyılı kapsamaktadır. Her iki programda okuyan öğrencilere, çeşitli etkinliklerde görev almaları sağlanarak ilave uygulama imkânı yaratılmaktadır. Ayrıca aktif olarak çalışan Gastronomi Topluluğu ile çeşitli yarışmalara katılım sağlanarak önemli dereceler elde edilmektedir. Turizm, Tanıtma ve Gezi Topluluğu da, üye olan bölüm öğrencilerinin uygulamalı çalışmalarına ve teknik gezi imkânlarına ulaşmalarında aktif olarak çalışmaya başlamıştır.

KAZANILAN DERECE

Program mezunları ön lisans diploması almaktadır.

DERECENİN DÜZEYİ

Ön Lisans

KABUL VE KAYIT KOŞULLARI

ÖSYM sınavı ile belirlenmektedir.

PROGRAMLARIN ÖĞRENCİ PROFİLİ

Programların öğrenci kontenjanları;  Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı için 40, Aşçılık Programı için normal öğrenimde 50, ikinci öğretimde de 50’dir. Programdaki öğrencilerin çoğunluğunu meslek liselilerin aşçılık, turizm, gıda, kız meslek liselerinin yiyecek içecekle ilgili bölüm mezunları oluşturmaktadır. Programda teorik ve uygulamalı dersler Devrek Meslek Yüksekokulu’nda yapılmaktadır.

MEZUNLARIN İSTİHDAM PROFİLLERİ

Program mezunları kolaylıkla özel sektörde istihdam edilebilmektedir. Turizm ve Otel İşletmeciliği mezunları oteller, seyahat acentaları, havayolu firmaları, yiyecek içecek işletmeleri ve çeşitli organizasyon firmalarında çalışabilmektedirler. Mezunlarımız genellikle staj yaptıkları firmada mezun olur olmaz çalışmaya devam edebilmektedir. Aşçılık Programı mezunları da aynı şekilde otellerde, yiyecek içecek işletmelerinde, catering firmalarında ve yemek üretim tesislerinde çalışabilmektedir. Kamuda çalışmak için ise kamu personeli seçme sınavı ( KPSS) puanı en az 70 puan olmalıdır. Bundan sonra kamunun ihtiyacı olan birimlere yerleştirilebilir. Mezunlarımız öğrenimlerinin ikinci yılında aldıkları Girişimcilik ve Küçük İşletme Yönetimi dersi ile KOSGEB tarafından da belgelendirilmekte ve kendi işyerlerini açmak istediklerinde kredi desteği de alabilmektedir.

ÜST DERECE PROGLAMLARINA GEÇİŞ

Turizm ve Otel İşletmeciliği Program mezunları dikey geçiş sınavı (DGS) ile Turizm ve Otel İşletmeciliği, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik, İşletme, İşletme Enformatiği, İşletme-Ekonomi, Konaklama İşletmeciliği, Konaklama ve Turizm İşletmeciliği, Otel Yöneticiliği, Turizm İşletmeciliği, Turizm ve Otelcilik Programlarına geçiş yapabilirler. Aşçılık mezunları DGS sınavı ile; Aile ve Tüketici Bilimleri, Beslenme ve Diyetetik, Gastronomi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği, Mutfak Sanatları ve Yönetimi Programlarına geçiş yapabilirler. DGS sınavı ile geçiş yapan mezunlar ilk yıl intibak programına dahil olarak fark derslerini alırlar. İntibak süresi bir yılda tamamlanır. Daha sonra derslerden başarılı olanlar 3. Sınıfa devam ederler.

SINAVLAR, ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME

Programın ölçme ve değerlendirme sisteminde; her ders için bir ara sınav, bir final ve bir bütünleme sınavı bulunmaktadır. Bazı derslerde sınavlara ek olarak projeler verilmektedir. Teorik ve uygulamalı derslerin sınavları yazılı yapılmaktadır. Uygulama sınavından başarılı olan öğrenciler dönem sonunda final sınavına girmeye hak kazanırlar. Uygulama sınavından başarısız olan öğrenciler dönem sonunda final sınavına giremez. Gelecek yıl aynı derse devam etmek zorunda kalır. Vize notunun başarı notuna katkısı % 40, final sınavının başarı notuna katkısı ise %60 olup, ders geçme notu 50’dir.

MEZUNİYET KOŞULLARI

Programdan mezun olabilmek için, öğrenciler aldıkları bütün derslere devam ederek başarılı olmak zorundadır. Buna ek olarak öğrenciler eğitimleri için gerekli olan 30 iş günü zorunlu stajlarını tamamlamalı ve staj sınavından başarılı olmalıdır. 4. yarıyılda toplam 120 AKTS (ECTS)’lik derslerden ve Staj dersinden başarılı olmalıdırlar.

ÇALIŞMA ŞEKLİ ( TAM ZAMANLI, E- ÖĞRENME)

Tam zamanlı

AKADEMİK PERSONEL

 Öğr. Gör. İhsan KAZKONDU

 Öğr. Gör. Sercan KADAM

AŞÇILIK PROGRAMI BAŞARILARI

  1. Ankara Yöresel Yemek ve Mutfak Sanatları Yarışması => Tatlı kategorisinde “1 ALTIN MADALYA”
  2. 1. Alanya Altın Kepçe Yarışması => Tatlı kategorisinde “1 ALTIN MADALYA”
  3. 4. Uluslararası Altın Kep Yarışması => Ana Yemek kategorisinde “1 ALTIN MADALYA”
  4. Uluslararası Chef Star 2012 Mutfağın Oscarları Yarışması => Ana Yemek kategorisinde “ÜÇÜNCÜLÜK”
  5. Uluslararası Chef Star 2012 Mutfağın Oscarları Yarışması => Tatlı kategorisinde “ÜÇÜNCÜLÜK”
  6. Uluslararası Chef Star 2012 Mutfağın Oscarları Yarışması => Başlangıç Tabağı kategorisinde “BİRİNCİLİK”
  7. 10. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali => Ana Yemek kategorisinde “1 BRONZ MADALYA”
  8. 10. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali => Tatlı kategorisinde “1 BRONZ MADALYA”
  9. 10. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali => Modern Türk Mutfağı kategorisinde “1 MERİT ÖDÜLÜ”
  10. 5. Bodrum Aşçılar Yarışması => Kuzu Yemeği kategorisinde “1 GÜMÜŞ MADALYA”
  11. 5. Bodrum Aşçılar Yarışması => Balık Yemeği kategorisinde “1 BRONZ MADALYA”
  12. 2. Altın Kepçe Ulusal Yemek Yarışması => Karma yemekler kategorisinde “1 BRONZ MADALYA”
  13. 2. Altın Kepçe Ulusal Yemek Yarışması => Yılın Altın Genç Şefi kategorisinde “1 BRONZ MADALYA”
  14. 2. Altın Kepçe Ulusal Yemek Yarışması => Okullar arası Ekip Yarışmasında “1 BRONZ MADALYA”
  15. 2. Altın Kepçe Ulusal Yemek Yarışması => Makarna Kategorisinde “1 MERİT ÖDÜLÜ”
  16. 2. Altın Kepçe Ulusal Yemek Yarışması => Balık Kategorisinde “1 ALTIN MADALYA”
  17. 2. Altın Kepçe Ulusal Yemek Yarışması => Hijyen Jüri Özel Ödülü olarak “1 ALTIN MADALYA”
  18. Uluslararası Chef Star 2013 Mutfağın Oskarları Yarışması => Ana yemek kategorisinde “ÜÇÜNCÜLÜK”
  19. Uluslararası Chef Star 2013 Mutfağın Oskarları Yarışması => Tatlı Tabağı kategorisinde “ÜÇÜNCÜLÜK”
  20. Uluslararası Chef Star 2013 Mutfağın Oskarları Yarışması => En iyi servis kategorisinde “İKİNCİLİK”
  21. 3. Altın Kepçe Ulusal Yemek Yarışması => Makarna kategorisinde “1 ALTIN MADALYA”
  22. 3. Altın Kepçe Ulusal Yemek Yarışması => Balık kategorisinde “2 GÜMÜŞ MADALYA, 1 BRONZ MADALYA”
  23. 3. Altın Kepçe Ulusal Yemek Yarışması => Tatlı kategorisinde “1 ALTIN MADALYA, 1 GÜMÜŞ MADALYA, 1 BRONZ MADALYA”
  24. 3. Altın Kepçe Ulusal Yemek Yarışması => Tavuk kategorisinde “1 GÜMÜŞ MADALYA, 1 BRONZ MADALYA”
  25. 3. Altın Kepçe Ulusal Yemek Yarışması => Yöresel yemek kategorisinde “1 BRONZ MADALYA”
  26. 3. Altın Kepçe Ulusal Yemek Yarışması => Üniversiteler arası ekip kategorisinde “1 GÜMÜŞ MADALYA”   
  27. 11. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali => Ana Yemek kategorisinde “1 GÜMÜŞ MADALYA”
  28. 11. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali => Ana Yemek kategorisinde “1 GÜMÜŞ MADALYA”
  29. 11. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali => Kuzu Yemeği kategorisinde “1 GÜMÜŞ MADALYA”
  30. 11. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali => Tatlı Tabağı kategorisinde “1 BRONZ MADALYA”
  31. 12. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali => “Yılın Altın Genç Şefi” kategorisinde “1 GÜMÜŞ MADALYA”
  32. 12. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali =>“En İyi Üniversite” kategorisinde “1 MERİT ÖDÜLÜ”
  33. 12. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali =>“Üniversitelerarası Restaurant Tatlı” kategorisinde “1 MERİT ÖDÜLÜ”
  34. 1. Akdeniz Uluslararası Aşçılık Yarışması => Balık kategorisinde “1 GÜMÜŞ MADALYA, 1 BRONZ MADALYA”
  35. 1. Akdeniz Uluslararası Aşçılık Yarışması => Orijinal Türk Mutfağı kategorisinde “1 GÜMÜŞ MADALYA”
  36. 1. Akdeniz Uluslararası Aşçılık Yarışması => Modern Türk Mutfağı kategorisinde “1 GÜMÜŞ MADALYA”
  37. 1. Akdeniz Uluslararası Aşçılık Yarışması => -Restaurant Plated Sweet kategorisinde “1 GÜMÜŞ MADALYA”
  38. 1. Akdeniz Uluslararası Aşçılık Yarışması => Tatlı kategorisinde “1 BRONZ MADALYA”
  39. 4. Uluslararası Alanya Altın Kepçe Yemek Yarışması => Tavuk kategorisinde “2 GÜMÜŞ MADALYA”
  40. 4. Uluslararası Alanya Altın Kepçe Yemek Yarışması => Pizza kategorisinde “1 GÜMÜŞ MADALYA”
  41. 4. Uluslararası Alanya Altın Kepçe Yemek Yarışması => Tatlı kategorisinde “2 BRONZ MADALYA”
  42. 4. Uluslararası Alanya Altın Kepçe Yemek Yarışması => Yöresel tencere yemekleri kategorisinde “1 BRONZ MADALYA”
  43. 13. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali => Engelli kategorisinde “1 ALTIN MADALYA”
  44. 13. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali => Öğrenci Aşçı-Ana Yemek kategorisinde “1 GÜMÜŞ MADALYA,
  45. 13. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali =>Öğrenci Aşçı Restoran Tatlı kategorisinde “1 GÜMÜŞ MADALYA, 2 BRONZ MADALYA”
  46. 13. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali => Pizza kategorisinde “1 GÜMÜŞ MADALYA”
  47. 13. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali => Öğrenci Aşçı- Balık kategorisinde “1 BRONZ MADALYA”
  48. 13. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali => Yılın Altın Genç Şefi Kategorisinde “1 BRONZ MADALYA”
  49. 13. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali => Yılın En İyi Üniversitesi kategorisinde “1 BRONZ MADALYA”
  50. 15. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali (1-5 Şubat 2017) : 1 kupa, 5 gümüş ve 9 bronz madalya.

 Öğrenci Bilgi Paketi ve Ders Kataloğu

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı - Her Hakkı Saklıdır
[]
IPv6 Etkin