Programlar
61 Department of Local Governments
61 Business Management
Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası

Türkiye’de son yıllarda, menkul kıymetler ve borsa alanında önemli gelişmeler olmuştur. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası da giderek daha da derinlik ve menkul kıymet türleri itibariyle çeşitlilik kazanmıştır. Buna bağlı olarak piyasada faaliyet gösteren resmi ve özel kuruluşların nitelikli eleman ihtiyacı her geçen gün artmaktadır. Sektördeki nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamak için Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası Programı 2012-2013 eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini alarak eğitim hayatına başlamıştır.

KAZANILAN DERECE
Programı başarı ile tamamlayan mezunlar "Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası alanında “Ön lisan Diploması" derecesi alırlar.

DERECENİN DÜZEYİ
Ön Lisans

KABUL VE KAYIT KOŞULLARI
YGS sınav sonuçlarına göre programa yerleştirme ÖSYM tarafından gerçekleştirilmektedir.

PROGRAM PROFİLİ
Program öğrenci kontenjanı 50’dir. Bölüme kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, ÖSYM tarafından yapılan sınavları başarmış olmak zorundadır. Programda dersler Devrek Meslek Yüksekokulu’nda yapılmaktadır. Programın eğitimi örgün eğitimdir.

PROGRAMININ İSTİHDAM OLANAKLARI
Programdan mezun olanlar, Bankalar, Sigorta Şirketleri, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, Sermaye Piyasası Kurulu, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, aracı kurumlar ve araştırma şirketlerinde çalışabilirler. Sermaye Piyasası Kurulu tarafından, sermaye piyasası alanında çalışanların mesleki yeterlilikleri, bilgi ve becerilerini tespit etmek amacıyla bu sektörde çalışmak isteyenler için uzmanlık sınavı zorunluluğu getirilmiştir. Sınavda başarılı olan bölüm mezunları “Müşteri Temsilcisi” , “Finans Uzman Yardımcısı” olabilmektedirler.

ÜST DERECE PROGLAMLARINA GEÇİŞ
Programdan mezun olan öğrencilerimiz, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile ilgili fakültelerin; Bankacılık, Bankacılık ve Finans, Bankacılık ve Finansman, Ekonometri, Ekonomi, Ekonomi ve Finans, İktisat, İşletme, İşletme Enformatiği, İşletme – Ekonomi, Lojistik Yönetimi, Sermaye Piyasası, Uluslararası Finans, Uluslararası Ticaret ve Finansman, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik lisans programlarına geçiş yaparak lisans derecesi ile öğrenimlerini tamamlayabilmektedirler.

Ayrıca Açık Öğretim Fakültesi İşletme ve İktisat bölümlerinin 3. sınıfına sınavsız olarak doğrudan kayıt yaptırarak bu bölümlerden 3. sınıftan itibaren öğrenim görebilmekte ve lisans derecesi ile mezun olabilmektedirler.

SINAVLAR ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
Programın ölçme ve değerlendirme sisteminde; her ders için bir ara sınav, bir final ve bir bütünleme sınavı bulunmaktadır. Bazı derslerde sınavlara ek olarak projeler verilmektedir. Vize notunun başarı notuna katkısı % 40’dır.Final sınavının başarı notuna katkısı ise %60’dır.

MEZUNİYET KOŞULLARI
Programdan mezun olabilmek için, öğrenciler aldıkları bütün derslere devam ederek başarılı olmak zorundadır. Buna ek olarak öğrenciler eğitimleri için gerekli olan 30 zorunlu iş günü zorunlu stajlarını tamamlamalı ve staj sınavından başarılı olmalıdır. 4.yarıyılda toplam 120 AKTS (ECTS)’lik derslerden ve EDO (Stajlardan ) başarılı olmalıdırlar.

ÇALIŞMA ŞEKLİ
Tam zamanlı