HAYATINIZI KARARTMAYIN (27/12/2018)

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksekokulu Fuaye alanında öğrenciler anlamlı bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirerek farkındalık oluşturmayı amaçladı.

Üniversitemiz genelinde bu yıl ki Sosyal Sorumluluk Proje başlığımızın “Bağımlılık” olması nedeniyle öğrencilerimiz, sosyal medya, tütün ürünleri, alkol, kumar ve madde bağımlılığı gibi kötü alışkanlıkların hem toplumsal hem de bireysel zararlarına dikkat çekmeye çalışıyor.

Bu doğrultuda Devrek Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı 2. Sınıf öğrencileriyle Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı 2. Sınıf öğrencilerinin, Öğretim Görevlileri Hüseyin Ercan ve Tuğba Babaoğlu danışmanlığında gerçekleştirmiş oldukları farkındalık projesi öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı.

Tütün ürünlerinin zararlarına dikkat çekmeye çalışan öğrenciler tekerlekli sandalyede hasta ve engelli bir şekilde poz vererek, kumar ve alkol kullanımının kişilerin ailelerine verebileceği zararları tasvir etmeye çalışan öğrenciler bir masada hayatlarını ortaya koyarak, madde bağımlılığının kişileri hayattan kopartmasını anlatmaya çalışan öğrenciler kollarına zincir takılan bağımlıların perişan hallerini göstererek ve sosyal medya bağımlılığının arkadaşlık ilişkilerini bitirmesine ve toplumdan uzaklaşmaya yol açtığını göstererek “hayatınızı karartmayın” mesajını verdiler.