DEVREK KAMPÜSTE BİR İLK

5.12.2018 tarihinde Devrek Kampüs Spor Salonu’nda Tiyatro, Şiir, Müzik Topluluğu tarafından ‘CLOSED’ adlı oyun sahnelendi. Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik Programı öğrencileri tarafından sahnelenen oyunun dili İngilizceydi.  Türkçe alt yazı uygulamasıyla da tüm izleyicilere hitap etmeye çalışıldı. Yönetmenliğini M. Harun KARTOĞLU’nun yaptığı oyun, Devrek halkı ve Devrek Kampüs öğrencileri tarafından ilgiyle izlendi.  Oyunun konusu mülteci sorunları ve dışlanma temasında seyirciye aktarılmış oldu. Öğrenci topluluğu ve oyunun yönetmeni KARTOĞLU, Bülent Ecevit Üniversitesi’nde bir ilki gerçekleştirmiş olmanın haklı gururunu yaşadı. ‘Sanatın dili olmaz çünkü sanat evrenseldir’ mesajıyla sahnelenen oyunda öğrencilerin dili kullanma, rol yapma yetenekleri ve duyguyu seyirciye aktarma becerileri izleyiciler tarafından beğeniyle karşılandı.